Wereldkampioen neemt eerste oefensessies voor zijn rekening

Wereldkampioen neemt eerste oefensessies voor zijn rekening
Foto: © photonews

Het mocht dan nog enkel om de vrije trainingen gaan, maar de aanzet is gegeven: alle F1-piloten hebben in Melbourne al eens kunnen testen hoe ze er voor staan. Titelverdediger Lewis Hamilton is alvast op de afspraak. De Brit was in beide oefensessies de snelste.

Wie minder reden hadden om vrolijk te zijn, waren Niko Hulkenberg en rookie Alex Albon. Het geduld van Hulkenberg werd op de proef gesteld terwijl er nog aan een elektronisch probleem gewerkt werd bij zijn Renault. Albon plaatste zijn Toro Rosso in de muur, waarna er even een rode vlag aan te pas kwam.

FERRARI NIET VOLUIT IN TWEEDE SESSIE

Dat belette Lewis Hamilton niet om met 1:23.599 de snelste tijd neer te zetten. Hij bleef zo het Ferrari-duo Vettel-Leclerc voor. Verstappen reed de vierde tijd. Waar het verschil tussen Mercedes en Ferrari hier nog klein was, was dat wel groter in de tweede sessie. Met een vijfde plek voor Vettel en de negende plaats voor Leclerc leek de Italiaanse renstal niet meer voluit te gaan.

Hamilton deed ook nog wel een stukje beter dan in de eerste vrije training met een tijd van 1:22.600. Zijn ploegmaat Bottas was slechts 48 honderdsten van een seconde trager. De derde en vierde tijd was voor Red Bull-rijders Verstappen en Gasly. Voorts maakten in het bijzonder Albon en het kamp-Williams weer geen goede indruk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws