Leclerc vol vertrouwen richting eerste GP voor Ferrari en vindt zichzelf een gokje waard
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Charles Leclerc raadt aan geld op hem in te zetten

Leclerc vol vertrouwen richting eerste GP voor Ferrari en vindt zichzelf een gokje waard
Foto: © photonews

De GP van Australië is niet enkel de eerste afspraak van het seizoen, maar ook de eerste race van Charles Leclerc in een Ferrari. De talentvolle Monegask acht zichzelf klaar om te scoren bij de grote jongens. Hij combineert nuchterheid met de nodige portie zelfvertrouwen.

Onder de nieuwe teambaas zijn de Ferrari-rijders weer een stuk toegankelijker. Leclerc stond in aanloop naar de race in Melbourne HLN te woord. "Er is geen enkele reden waarom ik dit seizoen nog geen races zou winnen", maakt hij zich sterk. Of er in Australië dan ook op hem geld ingezet mag worden? "In jouw plaats zou ik dat durven."

De jongeman die vorig jaar indruk maakte bij Sauber, toont heel wat lef. "Telkens als een jonge coureur in F1 debuteert, wijst iedereen naar zijn leeftijd. Ik vind dat niet eerlijk. Je moet beoordeeld worden op je prestaties, niet op het jaartal dat op je identiteitskaart staat. Eigenlijk is het eenvoudig, niet alleen in F1 maar in alles: ben je goed genoeg, dan ben je oud genoeg."

LOW PROFILE HOUDEN

Ondanks het aanwezige vertrouwen blijft Leclerc wel degelijk met de voeten op de grond. "Je moet in jezelf geloven. Maar je moet tegelijk zeer bescheiden blijven. Formule 1 is groter dan om het even welke coureur. 'Low profile' houden. Nooit denken dat je het allemaal voor mekaar hebt."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/09/2019 Belgian GP (Spa-Francorchamps)
08/09/2019 Italian GP (Monza)

Nieuwste reacties