Red Bull-adviseur sneert naar nieuwe ploegmaat Max Verstappen: "Hij heeft ons hele programma in de war gegooid"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Marko Helmut niet tevreden over de testdagen van Pierre Gasly in Barcelona

Red Bull-adviseur sneert naar nieuwe ploegmaat Max Verstappen: "Hij heeft ons hele programma in de war gegooid"
Foto: © photonews

Het is aftellen naar de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. Bij Red Bull hopen ze met de nieuwe Honda-motor een stapje hogerop te zetten en op gelijke hoogte van Ferrari en Mercedes te komen. Al is Marko Helmut niet helemaal tevreden over het werk van Pierre Gasly.

Tijdens de testdagen in Barcelona maakte vooral Ferrari indruk. Zij zijn volgens Red Bull-adviseur Marko Helmut dan ook de favoriet voor komend seizoen. "Zowel ons chassis als de motor kan beter", vertelt hij in Motosport Magazin. "Wij waren ook niet op elke band even snel, maar we deden het in ieder geval beter dan Mercedes. We zitten momenteel tussen Ferrari en Mercedes in."

Max Verstappen deed het zeker niet onaardig, maar de prestaties van nieuwe rijder Pierre Gasly in Catalonië lieten wel te wensen over. Hij crashe twee keer met de auto. "Dat was volledig onnodig. Verstappen had één slippertje, dat is niet zo erg, maar Pierre moet meer discipline opbrengen. Hij heeft ons hele programma in de war gegooid", klinkt het streng bij de Oostenrijker. 

Volgend weekend wordt in Australië de eerste GP van het seizoen gereden. Maar Red Bull had graag nog enkele onderdelen uitgetest in Barcelona. Dankzij Gasly werd dat onmogelijk. "Het wordt een uitdaging, maar we gaan ervoor", zegt Helmut nog, die dit seizoen op 5 zeges mikt. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/09/2019 Belgian GP (Spa-Francorchamps)
08/09/2019 Italian GP (Monza)

Nieuwste reacties