Promotors uiten diepe bezorgdheid over toestand Formule 1
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

F1-promotors niet opgezet met aanpak van Liberty Media

Promotors uiten diepe bezorgdheid over toestand Formule 1
Foto: © photonews

De Formule 1 zou er binnen een paar jaar wel eens helemaal anders kunnen uitzien. Liberty Media voorziet immers races in bijvoorbeeld Nederland, Vietnam en Miami. Terwijl traditionele circuits nog niet zeker zijn van hun plek. Het is allemaal niet naar de zin van de promotors.

"Nieuwe races moeten niet worden geïntroduceerd ten koste van bestaande evenementen", klinkt het in een mededeling van de Formula One Promotors Association. "Iedereen is ontstemd. We zijn tot nu toe rustig gebleven, maar we hebben grote zorgen over de toekomstige gezondheid van de sport."

Ook het feit dat vooral betaalzenders in aanmerking komen voor uitzendingen stuit op verzet, maar het zijn toch vooral de kalenderwijzigingen die de promotors tegen de borst stuiten. Met circuits als Monza, Hockenheim en zelfs Silverstone is er nog geen nieuwe overeenkomst gesloten. Terwjil Nederland, Vietnam en Miami wel al - weliswaar voorlopig - ingepland zijn voor 2020.

GRATIS DEAL VOOR MIAMI

Daar worden toch vragen bij gesteld. "Miami krijgt zo'n beetje een gratis deal, dat kan niet goed gaan. Als dit zo doorgaat, racet de Formule 1 binnenkort alleen nog maar op tweederangscircuits. Er is een gebrek aan duidelijkheid over de nieuwe initiatieven in de Formule 1 en de promotors worden te weinig betrokken bij de uitwerking."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/10/2019 Mexican GP (Mexico City)
03/11/2019 United States GP (Texas)
17/11/2019 Brazilian GP (Sao Paulo)

Nieuwste reacties