Vettel en Gasly laten zich aftroeven in Race of Champions
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Benito Guerra knalt naar zege in Race of Champions

Vettel en Gasly laten zich aftroeven in Race of Champions
Foto: © photonews

Geen Formule 1-rijder als winnaar van de Race of Champions dit jaar. Daarin nemen rijders het over verschillende disciplines heen het tegen mekaar op. De F1 werd vertegenwoordigd door Sebastian Vettel en Pierre Gasly, maar het was rallypiloot Benito Guerra die triomfeerde.

Vettel werd al in de groepsfase uitgeschakeld. Hij moest het opvallend genoeg afleggen in een strijd tegen zijn jonge landgenoot Mick Schumacher. Die werd later dan zelf weer uitgeschakeld door voormalig F1-rijder Esteban Gutierrez. In het kamp van de Fransen deed Pierre Gasly van Red Bull het minder goed dan Loic Duval, in 2013 winnaar van de 24 uren van Le Mans.

THUISPUBLIEK AAN HET FEEST

De race ging door in het stadiongedeelte van het Autodromo Hermanos Rodriguez, waarop ook de GP van Mexico steeds doorgaat. Het thuispubliek kreeg waar voor zijn geld, want bij de laatste vier zaten drie Mexicanen. En ook nog de Fransman Duval.

In de finale eindstrijd haalde Guerro het van diezelfde Duval. De 33-jarige WRC2-rijder gaat het komende jaar door het leven als de 'kampioen der kampioenen' in de autosport.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/10/2019 Mexican GP (Mexico City)
03/11/2019 United States GP (Texas)
17/11/2019 Brazilian GP (Sao Paulo)

Nieuwste reacties