Ferme opsteker voor Ferrari en McLaren in aanloop naar F1-seizoen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ferrari en McLaren hebben crashtest van FIA doorstaan

Ferme opsteker voor Ferrari en McLaren in aanloop naar F1-seizoen
Foto: © photonews

Alle teams zijn zich mondjesmaat aan het voorbereiden op het nieuwe F1-seizoen. Een niet onbelangrijk deel hiervan is het afwerken van een geslaagde crashtest. Dat kunnen Ferrari en McLaren alvast afvinken. Ze treden hiermee in het spoor van Toro Rosso.

Het juniorteam van Red Bull had tot dusver als enige melding gemaakt van een geslaagde crashtest. Nu komen daar dus twee teams bij. Ferrari zag het chassis in Bollate goedgekeurd worden door de FIA. Technisch afgevaardigde Jo Bauer gaf zijn viat. Niets staat de presentatie van de nieuwe wagen op 15 februari nu nog in de weg.

Ook voor het ex-team van Stoffel Vandoorne was er dus goed nieuws. McLaren kreeg eveneens positieve feedback van de FIA. Carlos Sainz en Lando Norris mogen dus, voor even nog, op beide oren slagen. Als grootmacht van weleer heeft McLaren immers enkele rampzalige seizoenen achter de rug.

VERPLICHTE TEST

Met het afwerken van een positieve crashtest is er wel al een eventueel probleem van de baan. Dat is immers een absolute vereiste die voor alle teams geldt in het tussenseizoen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/10/2019 Mexican GP (Mexico City)
03/11/2019 United States GP (Texas)
17/11/2019 Brazilian GP (Sao Paulo)

Nieuwste reacties