Zijn sterkste opponent ooit? Daar hoeft Fernando Alonso niet lang over na te denken
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Fernando Alonso vond Michael Schumacher zijn grootste opponent ooit

Zijn sterkste opponent ooit? Daar hoeft Fernando Alonso niet lang over na te denken
Foto: © photonews

Fernando Alonso rijdt na een rijkgevulde carrière in 2019 niet meer in de Formule 1. Toen hem gevraagd werd wie zijn moeilijkste opponent ooit was, hoefde de Spanjaard niet lang te twijfelen.

Alonso heeft enkele gevechten met onder meer Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en nog enkele andere rijders uitgevochten, maar de ex-wereldkampioen F1 plaatst Michael Schumacher toch op nummer één. "Hij was mijn moeilijkste tegenstander ooit. Ik mis de gevechten met hem", bekende Alonso in gesprek met Speedweek

In 2005 en 2006 werd Alonso twee keer op rij wereldkampioen, waardoor hij de dominantie van Michael Schumacher en Ferrari doorbrak. "Michael was enorm snel. Hij was in mijn ogen de enige rijder die in elke GP een beter resultaat haalde dan eigenlijk mogelijk was."

Helm van Schumacher

Schumacher viert vandaag (3 januari, red.) zijn 50e verjaardag. Alonso bezit nog een helm van de Duitser. "Die bewaar ik alsof het mijn schat is, want Schumacher was ongetwijfeld mijn grootste tegenstander ooit. Hij was altijd een voorbeeld en een ongelofelijke coureur."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws