'Zonen van' zijn er genoeg: "Mick Schumacher haalt zonder enige twijfel de Formule 1"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Gert Vermersch voorspelt dat Mick Schumacher door zijn naam de F1 haalt

'Zonen van' zijn er genoeg: "Mick Schumacher haalt zonder enige twijfel de Formule 1"
Foto: © photonews

Mick Schumacher maakt volgend seizoen de promotie naar de F2. Volgt nadien ook de F1 voor de jonge Duitser? F1-kenner Gert Vermersch meent alvast van wel en dat enkel door zijn naam. De sport heeft immers de traditie om 'zonen van' een kans te geven.

Vermersch is niet meteen omver geblazen door het potentieel van de zoon van Michael Schumacher, maar voorspelt hem wel een mooie toekomst. "Eigenlijk presteert die jongen niet zo goed. In de F4 had hij twee jaar nodig om potten te breken. Mick Schumacher haalt zonder enige twijfel de Formule 1, ongeacht zijn beperkte talent."

BEROEMDE FAMILIENAAM HELPT

In Het Nieuwsblad legt Vermersch uit dat die laatste dat vooral aan zijn naam zal te danken hebben. "Voor die jongen gaan in Duitsland alle deuren open. Maar die beroemde familienaam helpt ook andere 'zonen van'. Jos Verstappen wist bij welk kartingteam zijn zoon Max het beste materiaal en het beste programma kon krijgen."

Ook het financiële speelt mogelijk een rol. "Een familiefortuin helpt altijd, maar is niet echt noodzakelijk. Het zijn niet allemaal fils à papa's zoals Nico Rosberg die in Monaco als 'zoon van' in weelde opgroeide. Maar het is duidelijk dat geld, van welke oorsprong ook, een belangrijke rol speelt in de F1-kansen van een jonge racer."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties