Jos Verstappen concludeert: "Dat is eigenlijk wel het probleem waar Max het hele jaar tegenaan keek"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Jos Verstappen ziet dat zoon Max telkens risico's moet nemen om op het podium te komen

Jos Verstappen concludeert: "Dat is eigenlijk wel het probleem waar Max het hele jaar tegenaan keek"

Max Verstappen kan tevreden terugblikken op zijn seizoen, zeker op de laatste weken en maanden. Vader Jos Verstappen gaf in het Nederlandse programma 'Peptalk' tekst en uitleg over het seizoen van zijn zoon.

In het begin van het seizoen liep het niet altijd voor Verstappen junior. De Nederlander kreeg kritiek te verwerken en kreeg soms met een onbetrouwbare auto te maken. "Ik merk wel aan Max dat hij meer zijn verstand gebruikt tijdens de wedstrijd zelf, en dat hij toch ietsje minder risico’s neemt", vertelt vader Jos.

In Abu Dhabi was er nog een gevecht met Esteban Ocon. "Ik wist wel wat Max ging doen, omdat hij in die bocht in de wedstrijden daarvoor ook altijd heeft ingehaald, alleen snapte ik niet dat het de tweede keer dan weer lukte", zegt vader Verstappen. "Hij moet het doen in een bocht waar niemand het verwacht en dat is eigenlijk wel het probleem waar hij het hele jaar tegenaan keek."

"Hamilton heeft ook absoluut de betere auto"

Met de stelling dat alleen Lewis Hamilton dit seizoen beter was dan Verstappen, is vader het niet helemaal eens. "Ja, dat klopt, maar hij rijdt natuurlijk wel in een veel snellere auto en dat maakt het wel even een stukje makkelijker als je elke wedstrijd van voren kan vertrekken. De auto is heel goed, maar qua snelheid kwamen we tekort en dan moet hij elke wedstrijd risico’s nemen om op het podium te komen, en dat zie je elke wedstrijd terug."

"Max moest gisteren verschillende acties doen om op die derde plek te komen en als je dan naar Hamilton kijkt, die rijdt van kop weg en die wint de race en hoeft dat soort risico’s niet te nemen. Dan ben je al snel een betere coureur. Maar hij heeft ook absoluut de betere auto", besluit hij. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties