Wereldkampioen Hamilton aan het feest in Abu Dhabi, geen WK-punten voor Vandoorne in laatste race
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Lewis Hamilton sluit het seizoen in Abu Dhabi af met een zege

Wereldkampioen Hamilton aan het feest in Abu Dhabi, geen WK-punten voor Vandoorne in laatste race

Lewis Hamilton heeft de afsluitende GP van het seizoen in Abu Dhabi gewonnen. De wereldkampioen bleef Sebastian Vettel en Max Verstappen voor. Stoffel Vandoorne neemt afscheid met een 14e plek.

Het eerste rondje werd al meteen opgeschrikt door een zware crash met Nico Hülkenberg in een hoofdrol. Iedereen hield zijn of haar hart vast, maar de Duitser gaf gelukkig al snel teken dat hij oké was. "Ik hang hier als een koe, dus haal me hier alsjeblieft uit", aldus Hülkenberg.

Wereldkampioen Lewis Hamilton verzilverde zijn pole en kwam door een goede bandenstrategie - Hamilton kwam vroeg binnen - pas laat opnieuw aan de leiding, maar verzekerde zich van winst. De Brit deed dat zelfs met een record, want niemand overschreed ooit de kaap van de 400 punten. Hamilton telt er 408 na 11 zeges in 21 GP's. 

Sebastian Vettel legde beslag op de tweede plek, Max Verstappen werd na een knappe inhaalrace nog mooi derde. Vandoorne sluit voorlopig zijn carrière in de F1 af met een 14e plek en een 16e plek in het eindklassement. Zijn ploegmaat Fernando Alonso eindigde 11e en dus net buiten de punten. Ook voor de Spanjaard was het zijn afscheid van de F1. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties