Mercedes heerst in kwalificaties Abu Dhabi, Vandoorne achttiende
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Hamilton knalt naar de pole in Abu Dhabi

Mercedes heerst in kwalificaties Abu Dhabi, Vandoorne achttiende
Foto: © photonews

Het zal geen verrassing zijn als de laatste GP van het seizoen geen schokkende resultaten oplevert. In de kwalificaties had Stoffel Vandoorne het in zijn McLaren alvast opnieuw lastig. Verder dan de achttiende plaats geraakte hij niet. Lewis Hamilton toonde zich dan weer pijlsnel.

Vandoorne kreeg een laatste kans om Alonso eens te kloppen in de kwalificaties, maar ook deze keer lukte het niet. Onze landgenoot hield wel Williams-rijders Sirotkin en Stroll achter zich. Q1 overleven was echter teveel gevraagd.

PECH VOOR GASLY

Het lukte ook niet voor Pierre Gasly in de Toro Rosso. Dat kwam voornamelijk omdat de Honda-motor van de Fransman problemen gaf bij het ingaan van de laatste bocht. Voorts wel de te verwachte namen in Q3.

Red Bull deed het goed tijdens de oefensessies, maar moest nu toch zijn meerdere erkennen in Mercedes en Ferrari. De strijd om de pole leek spannend te worden, want Hamilton deed aanvankelijk slechts 57 duizendsten van een seconde beter dan Vettel.

MERCEDES PAKT UIT IN Q3

Er volgde nog wel een snelle run en daarin kon Mercedes het verschil met Ferrari uitdiepen. Hamilton verbeterde zijn tijd nog. Bottas kaapte de tweede plaats weg. Vettel en Räikkönen zullen de race starten vanop de tweede startrij, Ricciardo en Verstappen vanop de derde.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties