Verstappen blikt terug op opstootje met Ocon: "Het had nog veel erger kunnen zijn en "We zijn geen emotieloze robots"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Max Verstappen betreurt zijn reactie tegenover Esteban Ocon niet

Verstappen blikt terug op opstootje met Ocon: "Het had nog veel erger kunnen zijn en "We zijn geen emotieloze robots"

Het gespreksonderwerp van de GP van Brazilië was natuurlijk het opstootje tussen Max Verstappen en Esteban Ocon. Verstappen liet vanuit Abu Dhabi weten dat hij zijn reactie niet echt betreurt.

Verstappen leek op weg naar de zege in Sao Paulo, maar werd dan aangetikt door de gedubbelde Ocon. Na afloop van de race ging de Nederlander verhaal halen bij Ocon, die na een veelbetekende glimlach enkele duwen van Verstappen kreeg. "De uitkomst is niet meer te veranderen. Het is heel jammer", blikt 'Mad Max' nog eens terug op de race in Brazilië.

"Het is altijd vreemd om met een achterblijver te crashen. Dat verwacht je niet, om zo geraakt te worden. Maar ik zie niet wat ik daar anders had moeten doen", zegt Verstappen, die verontschuldigingen kreeg van de Fransman. "Maar ik kijk niet anders tegen Ocon aan dan tegen welke andere coureur."

"Ik dacht excuses te krijgen, maar ik kreeg een hele andere reactie"

Verstappen gaf Ocon enkele duwen na de race op Interlagos. "Dat betreur ik niet echt", vervolgt de 21-jarige zoon van Jos. "Ik dacht excuses te krijgen, maar ik kreeg een hele andere reactie die me kwaad maakte. We reageren allemaal emotioneel, zeker direct na de race als je nog vol adrenaline zit. We zijn geen emotieloze robots."

"Op dat moment had ik een overwinning verloren, dus ik denk ik dat nog kalm reageerde. Het had veel erger kunnen zijn. Een duwtje gebeurt in elke sport. Ik zag het een paar dagen geleden nog tijdens een voetbalwedstrijd. Vanuit mij gezien vond ik het een vrij normale reactie als emoties de overhand krijgen", besluit hij. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties