Waarom Sebastian Vettel in 2019 zeker niet afgeschreven mag worden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Sebastian Vettel kan na minder jaar nog terugslaan

Waarom Sebastian Vettel in 2019 zeker niet afgeschreven mag worden
Foto: © photonews

Sebastian Vettel maakt dit jaar niet zijn beste seizoen door, daar is iedereen intussen wel achter. In 2019 zal Hamilton opnieuw een gooi doen naar een nieuwe wereldtitel en het is ook uitkijken of Verstappen die extra stap vooruit kan zetten. Toch hoeft men Vettel niet te snel af te schrijven.

Een vraag die vaak de revue passeert is of Vettel dit jaar niet goed is omgegaan met de druk. Dat kan bij Ferrari achter de schermen wel een rol gespeeld hebben, maar het is moeilijk denkbaar dat een viervoudig wereldkampioen daar last mee heeft. Het is meer zo dat de rijder dezelfde rijstijl heeft gehanteerd dan vroeger, maar dat het dit jaar meer fouten met zich meebracht.

WERK VERDERZETTEN

Niet dat er op dat vlak een wijziging zal doorgevoerd worden. Wie weet heeft de Duitser volgend jaar wat meer geluk met al dan niet aanrijdingen. In elk geval zal het hem ook deugd gedaan hebben dat Ferrari de kloof met Mercedes verkleind heeft. Hij zal daaruit motivatie halen om het werk verder te zetten en het in 2019 wel op een succesvolle manier te kunnen afronden.

De motivatie zal dus zeker niet afnemen, net als het geloof in eigen kunnen. Dat heeft Vettel al meermaals uitgesproken. Door het behalen van zijn wereldtitels heeft Vettel al aangetoond dat hij de capaciteiten heeft om het waar te maken in de F1. Het kan niet zijn dat hij het rijden plots verleerd is. De Ferrari-man zal er tuk op zijn om dat ook te bewijzen.

MEER VERTROUWEN

Indien de Italiaanse renstal volgend jaar zijn niveau kan aanhouden, zal dit het tweede jaar op rij zijn dat het zichzelf in positie brengt om mee te doen om de wereldtitel. Het zal misschien wat minder nervositeit met zich meebrengen. Als Vettel meer kan vertrouwen op zijn mechaniciens, zal dat zijn prestaties op de baan ook ten goede komen. Het hoeft dus nog lang niet voorbij te zijn voor de man die in 2018 de GP van België won.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties