Lewis Hamilton beantwoordt kritiek na uitlatingen over India
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Racen in India gaat volgens Hamilton niet samen met armoede in het land

Lewis Hamilton beantwoordt kritiek na uitlatingen over India
Foto: © photonews

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn voor wereldkamioen Lewis Hamilton. De Mercedes-rijder had kritiek gekregen nadat hij zich niet zo positief had uitgelaten over India. Hij heeft zijn commentaren nu toch iet of wat verduidelijkt.

"Ten eerste, India is één van de mooiste plaatsen ter wereld. De cultuur daar is ongelooflijk. Ik ben er al naartoe gereisd en heb er telkens een geweldige tijd beleefd", weerlegt Hamilton de theorie dat hij problemen heeft met het land op zich. Ook al zijn er wel bepaalde problemen.

CIRCUIT NIET MEER GEBRUIKT

"Hoewel het de snelst groeiende economie heeft, is er ook veel armoede. Daar een Grote Prijs rijden voelde vreemd aan, want je reed langs daklozen en arriveerde dan in een arena waar geld geen rol speelt. Ze hebben honderden miljoenen gespendeerd aan dat circuit en dat wordt nu nooit meer gebruikt", treurt Hamilton.

Dat had dus mogelijk anders aangepakt kunnen worden. "Dat geld had gespendeerd kunnen worden aan scholen of huizen voor mensen in nood. Toen we er raceten, daagde er bijna niemand op. Uit desinteresse of omdat het te duur was. Al heb ik wel sommige geweldige Indiase fans ontmoet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws