Jos Verstappen neemt het op voor Max: "Ocon stond daar zo stom te lachen" en "Max heeft hem in de F3 enkele keren voor schut gezet"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties

Jos Verstappen begrijpt zoon Max na duw aan Esteban Ocon

Jos Verstappen neemt het op voor Max: "Ocon stond daar zo stom te lachen" en "Max heeft hem in de F3 enkele keren voor schut gezet"
Foto: © photonews

Het gespreksonderwerp na afloop van de GP van Brazilië was natuurlijk het opstootje tussen een boze Max Verstappen (Red Bull) en de Fransman Esteban Ocon (Force India). Jos Verstappen neemt het op voor zijn zoon.

Verstappen was op Interlagos op weg naar de zege, maar dan werd hij aangetikt door de gedubbelde Ocon. Na de wedstrijd ging de Nederlander verhaal halen bij zijn rivaal en na een veelbetekende glimlach gaf Verstappen de Fransman enkele duwen. "Misschien is het niet goed wat Max doet, maar ik begrijp hem volledig", vertelt Verstappen in gesprek met De Telegraaf

"Hij is beroofd van de zege en dan staat Ocon daar zo stom te lachen. Hij speelde de vermoorde onschuld. Natuurlijk ga je dan verhaal halen", aldus Verstappen senior. "We moeten het niet groter maken dan het is. Ik zie voetballers elkaar elk weekeinde op deze manier duwen. Max is professioneel genoeg om iemand niet te slaan, dat weet ik honderd procent zeker."

Voorgeschiedenis tussen Verstappen en Ocon

Het bleef al bij al bij enkele duwen. Daar is vader Jos Verstappen blij om. "Ik denk dat hij zich echt heeft ingehouden en dat het goed was dat er mensen omheen stonden. Dat dit nu zoveel losmaakt, zegt ook wel iets over de manier hoe de mensen de sport beleven."

Ocon, die hoogstwaarschijnlijk ten vroegste in 2020 terugkeer in de koningsklasse van de autosport, heeft bovendien ook een voorgeschiedenis met Verstappen. "In de Formule 3 werd Ocon weliswaar Europees kampioen, maar dat kwam omdat hij verreweg de beste auto had en Max veel pech had dat jaar", verklapt Jos. "Maar Max heeft hem toen ook een paar keer echt voor schut gezet. Zoals op Spa-Francorchamps met een geweldige actie buitenom."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws