F1-topman duidelijk: "Ik begrijp de reactie van Verstappen, maar de volgende stap is om zijn emoties onder controle te houden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties

F1-topman Ross Brawn: "Verstappen moet leren om zijn emoties onder controle te houden"

F1-topman duidelijk: "Ik begrijp de reactie van Verstappen, maar de volgende stap is om zijn emoties onder controle te houden"
Foto: © photonews

Max Verstappen deelde na afloop van de GP van Brazilië enkele duwtjes uit aan Esteban Ocon omdat die laatste hem van de zege had beroofd. "Max moet leren om zijn emoties in bedwang te houden", zegt F1-topman Ross Brawn.

Volgens Brawn ging Verstappen over de schreef na de race in Sao Paulo. "Het was geen fraai beeld", stelt Brawn. "Hoewel zijn reactie te begrijpen valt, is dit natuurlijk niet goed te praten. Max heeft laten zien dat hij een enorme progressie heeft gemaakt in zijn carrière, maar de volgende stap is om zijn emoties onder controle te houden."

Verstappen is natuurlijk nog steeds amper 21 jaar oud. "We mogen niet vergeten dat hij nog heel jong is. Natuurlijk snapt iedereen dat het erg frustrerend was voor Max, maar daarom valt zijn gedrag nog niet te rechtvaardigen", citeert Motorsport.com Brawn. 

Deel deze quote:

"Ondanks het resultaat was het een geweldige prestatie van Verstappen" - Ross Brawn

De Nederlander werd uiteindelijk 2e in Brazilië, na wereldkampioen Lewis Hamilton. "Ondanks het resultaat was het een geweldige prestatie van Verstappen. Het gebeurt niet elke dag dat je 2 Ferrari's en 2 Mercedessen inhaalt. Max zal leren van wat er gebeurd is en van de straf die hij gekregen heeft."

'Mad Max' kreeg een straf van twee dagen gemeenschapsdienst. Binnen de 6 maanden moet hij die uitgevoerd hebben. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws