Ex-wereldkampioen F1: "Patroon tussen Max Verstappen en Ayrton Senna"
Redactie
| 10 reacties

Damon Hill ziet een patroon tussen Max Verstappen en Ayrton Senna

Ex-wereldkampioen F1: "Patroon tussen Max Verstappen en Ayrton Senna"
Foto: © photonews

Het incident tussen Max Verstappen en Esteban Ocon in de GP van Brazilië deed Damon Hill, zoon van Graham en wereldkampioen in '96, denken aan ene Ayrton Senna. Al vond Hill dat ook Verstappen niet helemaal vrijuit ging.

Ocon wilde zich ontdubbelen, maar raakte daarbij Verstappen. "Er is een andere gozer in de Formule 1 geweest die zo nu en dan een aanvaring had met iemand wanneer het niet nodig was", vertelt Hill bij Motorsport.com. "Ik denk dan aan Senna. Er lijkt wel een soort van patroon te zijn dat als ze heel jong zijn, ze het nog niet begrijpen."

Al vond Hill dat de Fransman wel in de fout ging. "Ocon had zichzelf natuurlijk niet in een situatie moeten brengen waarbij hij overhoop kwam te liggen met de leider in de wedstrijd. Maar Max was tegelijkertijd een gokje aan het nemen met hem, terwijl hij ook had kunnen denken: 'Waar is die kerel mee bezig? Die gaat lastig lopen doen'."

'Max rijdt zoals hij rijdt'

Verstappen heeft al vaker kritiek gekregen door zijn agressieve rijstijl. "Ik wil niet kritisch zijn op Max, aangezien het toch geen verschil zal maken omdat hij risico’s zal blijven nemen en nou eenmaal rijdt zoals hij rijdt", vervolgt de de Brit die in totaal 22 keer won en 42 keer op het podium stond. "Maar hij zal ervan leren en uiteindelijk zal hij rijden zoals Lewis ook geleerd heeft hoe hij nu moet rijden."

"En hij zal nu denken dat het winnen van een race heel belangrijk en waardevol is, maar dan moet je het niet door domme dingen in gevaar laten brengen", aldus HIll. "Max heeft nog een paar jaartjes voor hij zijn frontale kwabben volledig zijn verbonden. Hij heeft daar nu nog niet alle controle over, dus alles gebeurt nog op instinct."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws