'Snellere' Ocon is zich van geen kwaad bewust: "Erg verbaasd door de agressieve reactie van Max"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties

Esteban Ocon is zich van geen kwaad bewust na incident met Max Verstappen in Brazilië

'Snellere' Ocon is zich van geen kwaad bewust: "Erg verbaasd door de agressieve reactie van Max"
Foto: © photonews

Max Verstappen was furieus na de GP van Brazilië. De Nederlander reed comfortabel aan de leiding toen Esteban Ocon hem een tik uitdeelde, waardoor Verstappen de zege aan Lewis Hamilton moest laten. De Fransman was zich echter van geen kwaad bewust.

"Het is teleurstellend als je geen punten kan scoren als je een goede snelheid hebt", aldus de Fransman van Force India na afloop. "Ik kon heel wat mooie inhaalbewegingen doen, maar het draaide op niets uit na het contact met Max."

Ocon vertelt hoe hij het incident met de Nederlander beleefde. "Max kwam uit de pits en ik bleef bijna 2 rondjes achter hem, maar ik was veel sneller dan hij. Het team adviseerde me dan ook om mezelf te 'ontdubbelen'. Ik ging langs buiten om, met hetzelfde manoeuvre waarmee ik Fernando (Alonso) en enkele anderen al passeerde, maar Max gaf me geen ruimte."

"Dat is niet de manier waarop je zulke zaken moet afhandelen" - Esteban Ocon

"Toen ik naast hem kwam, kon ik natuurlijk niet verdwijnen, waardoor we elkaar aanraakten", aldus Ocon, die na de wedstrijd nog enkele duwen kreeg van Verstappen. "Ik was verbaasd door zijn reactie na de race: hij was erg agressief en de officials van de FIA moesten tussenkomen. Dat is niet de manier waarop je zulke zaken moet afhandelen", tikte hij Verstappen op de vingers. 

Ocon werd uiteindelijk 14e en deed zo één plekje beter dan onze landgenoot Stoffel Vandoorne. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws