Mercedes-baas heeft het volste vertrouwen in Vandoorne: "Ik begrijp niet goed waar het fout gelopen is in zijn carrière"
Redactie
| 6 reacties

Mercedes-baas Toto Wolff heeft het volste vertrouwen in Stoffel Vandoorne

Mercedes-baas heeft het volste vertrouwen in Vandoorne: "Ik begrijp niet goed waar het fout gelopen is in zijn carrière"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne is volgend jaar niet meer te zien in de Formule 1. De Rumbekenaar zet een stap opzij en gaat in de Formule E aan de slag, de elektronische tegenhanger van de koningsklasse van de autosport. Toto Wolff (Mercedes) gelooft alvast in onze landgenoot.

Vandoorne komt volgend jaar in de Formule E uit voor HWA, onderdeel van Mercedes, waar Toto Wolff het voor het zeggen heeft. "Ik begrijp niet goed waar het is fout gelopen in de carrière van Stoffel", aldus Wolff bij de RTBF. "In de jeugdcategorieën reed hij een spectaculair palmares bij mekaar."

"Ik heb hem ontmoet toen hij in het Formule Renault 1.6-kampioenschap racete. Daarna won hij bijna elk kampioenschap. Daarom kan ik maar niet begrijpen waarom het niet lukte in de Formule 1."

Aantonen dat Vandoorne succesvol kan zijn

Wolff behoudt dus nog steeds het vertrouwen in Vandoorne, ondanks zijn toch wel mislukte passage bij McLaren. "Het is mijn persoonlijke ambitie om aan te tonen dat Stoffel alles in zich heeft om een succesvolle rijder te zijn. Nu gaat hij voor ons aan de slag in de Formule E, een erg belangrijk platform voor Mercedes. Wat volgt, zullen we nog zien", besluit de Duitser. 

Vandoorne zal bovendien testrijder in de simulator worden bij Mercedes. Zo blijft hij verbonden met de Formule 1. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws