Bij Red Bull zijn ze razend op Ocon: "Ik praat helemaal niet met die idioot" en "Esteban mag van geluk spreken dat het bij een duw bleef"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties

Helmut Marko en Christian Horner razend op 'idioot' Esteban Ocon

Bij Red Bull zijn ze razend op Ocon: "Ik praat helemaal niet met die idioot" en "Esteban mag van geluk spreken dat het bij een duw bleef"
Foto: © photonews

Esteban Ocon was bij Red Bull de gebeten hond na afloop van de race in Sao Paulo. Met een inhaalmanoeuvre wilde hij leider Max Verstappen de loef afsteken, maar dat ging mis. Red Bull-adviseur Helmut Marko en teambaas Christian Horner verdedigen hun rijder.

Het feit dat Ocon onder contract ligt bij Mercedes, zit Marko diep. "Dat iemand die daar onder contract ligt de leider van de baan duwt... Ongelofelijk", aldus Marko bij ORF. "Ik wil er verder niet op reageren, maar zoiets heb ik nooit eerder gezien. Het is echt belachelijk. Als je een ronde achterstand hebt, dan mag je je absoluut niet bemoeien met het gevecht om de leiding. Dit is echt idioot!"

Marko wist met zijn ongeloof geen blijf. "Dat zijn fantastische race wordt bestraft met deze idioterie is ongelooflijk", vervolgt hij. "Heel jammer. Ik begrijp het echt niet. Of ik ga spreken met Ocon? Ik praat helemaal niet met die idioot."

'Max hield zich nog in'

Ook teambaas Christian Horner nam het bij Sky op voor de Nederlander. "Ik denk dat Max zich nog heeft ingehouden", vertelt Horner. "Het kostte hem de zege. Hij is tot het uiterste gegaan met een beschadigde wagen. Esteban heeft geluk dat het bij een duw bleef. De emoties laaiden hoog op."

"Het is duidelijk dat je je als gedubbelde wagen niet moet komen bemoeien met de leider. Wat Ocon zich daar in het hoofd haalde, dat geloof je niet. Waarom racet hij met de leider? Hij ligt een ronde achter. Hij heeft dat tempo niet en gooit even de wagen aan de binnenkant. Het houdt gewoon geen steek", besluit Horner. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws