Stoffel Vandoorne merkt (opnieuw) gebrek aan snelheid op: "Slechts één mogelijkheid om progressie te boeken"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Stoffel Vandoorne mist ook in Brazilië snelheid met zijn McLaren-bolide

Stoffel Vandoorne merkt (opnieuw) gebrek aan snelheid op: "Slechts één mogelijkheid om progressie te boeken"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne kon met zijn McLaren niet uitblinken in de kwalificaties van de GP van Brazilië. De Rumbekenaar moet zondag als 20e en laatste van start in Sao Paulo.

"Het is tot dusver nog niet het beste weekend voor ons", reageerde Vandoorne na de kwalificatiesessie. "We zagen zaterdagochtend in de vrije training al dat we nooit de snelheid hadden. Spijtig genoeg zagen we dat ook in de kwalificaties bevestigd worden. We kunnen precies nooit profiteren van de natte omstandigheden omdat het nooit op het juiste moment regent voor ons."

Regen

En dus moet Vandoorne als 20e en laatste van start op Interlagos. "We zullen wel zien wat er zondag mogelijk is. We hebben niets te verliezen in deze wedstrijd en hopelijk kunnen we een beetje gokken door het weer. Dat is volgens mij de enige mogelijkheid om progressie te boeken, want competitief zijn we dit weekend zeker niet."

Nieuw puntengewin lijkt er dus niet in te zitten voor Vandoorne. "In Mexico speelden de banden in ons voordeel, maar dat lijkt hier in Brazilië niet het geval te zijn", aldus de West-Vlaming, "dus hopelijk steekt het weer een handje toe."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws