Maakt pechvogel Roberto Kubica straks eindelijk zijn comeback als vaste rijder in de F1?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Roberto Kubica maakt kans op vast zitje bij Williams

Maakt pechvogel Roberto Kubica straks eindelijk zijn comeback als vaste rijder in de F1?
Foto: © photonews

Momenteel is Roberto Kubica wel aan de slag als testrijder voor Williams, maar het is ondertussen al acht jaar geleden dat de Pool nog eens een F1-race gereden heeft. Toch is de kans groot dat hij zichzelf volgend jaar opnieuw een volwaardig F1-rijder mag noemen.

In het eerste deel van zijn carrière in de Formule 1 reed Kubica bij Sauber en Renault. In 2008 eindigde hij vierde in het wereldkampioenschap. Een ommetje in de rally van Andorra werd hem bijna fataal. Kubica crashte aan een hoge snelheid en liep daarbij ernstige verwondingen op.

De autocoureur zat na het ongeval nog een uur vast in de wagen. De operatie duurde zeven uur. Enkele jaren later begon hij opnieuw te racen en werd hij ook weer opgenomen in de wereld van de Formule 1, al kreeg hij nog geen vast zitje.

WILLIAMS OF FERRARI

Volgend jaar kan Kubica dan echt zijn wederoptreden maken. Mede door de sponsoring die hij achter zich heeft, geeft Williams hem de kans om opnieuw als vaste rijder de baan op te gaan. Indien hij liever zijn huidige rol verder blijft vervullen, kan dat wellicht ook. Ferrari is immers in hem geïnteresseerd als testrijder.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws