Na nieuwe wereldtitel is Leinders duidelijk: "Hij hoort absoluut bij de top 5 van de beste F1-rijders uit de geschiedenis"
Redactie
| 18 reacties

Bas Leinders vindt dat Lewis Hamilton bij de vijf beste rijders uit de geschiedenis hoort

Na nieuwe wereldtitel is Leinders duidelijk: "Hij hoort absoluut bij de top 5 van de beste F1-rijders uit de geschiedenis"
Foto: © photonews

Lewis Hamilton kroonde zich zondag in Mexico voor de vijfde keer in zijn carrière tot wereldkampioen Formule 1. Bas Leinders is duidelijk: "Je moet toegeven dat hij een uitzonderlijk rijder is."

Hamilton pakte al zijn 5e wereldtitel, zijn 4e in 5 jaar tijd bovendien. "Je kunt van hem houden of niet, maar hij is wel een uitzonderlijk rijder", aldus ex-rijder Bas Leinders bij Sporza. "Dat is dit jaar dubbel en dik verdiend."

"Mercedes had in het begin van het jaar zeker niet de snelste auto, Ferrari had de bovenhand. Maar Vettel heeft een paar steken laten vallen en vooral: Mercedes en Hamilton hebben veel veerkracht getoond. Dat heeft de doorslag gegeven."

Alleen 'Schumi' doet beter

Op de ranglijst aller tijden doet alleen Michael Schumacher met 7 wereldtitels beter dan de Brit. "Je kunt van hem houden of niet, maar je moet wel toegeven dat hij een uitzonderlijk rijder is. Hij hoort absoluut bij de top 5 van de beste F1-rijders uit de geschiedenis."

Hamilton is bovendien niet altijd een makkelijke jongen. "Als je een meervoudige wereldkampioen wil worden, mag je geen lieverdje zijn. Een sympathieke jongen als Button kan 1 keer kampioen worden, maar om jaar na jaar voor de titel te vechten, moet je wat agressief en onsympathiek zijn

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws