Vandoorne in de wolken: "Fantastisch resultaat voor mezelf"
Redactie
| 1 reacties

Stoffel Vandoorne na 8e plek in Mexico: "Fantastisch resultaat voor mezelf"

Vandoorne in de wolken: "Fantastisch resultaat voor mezelf"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne heeft lang moeten wachten om zichzelf nog eens in de punten te rijden, maar in Mexico lukte het. Vandoorne eindigde met zijn McLaren-bolide knap 8e.

Nochtans was de start allesbehalve super. "Na de eerste ronde reed ik in laatste positie en hadden we veel werk", vertelt Vandoorne. "Het was een sterke terugkeer. Ik deed een paar goeie inhaalmanoeuvres. Ik reed altijd op de juiste plaats op het juiste moment om aan te vallen."

"Maar ik moest er ook voor zorgen dat de banden nog zouden meegaan tot de finish. Het was een cruciale beslissing. Zouden we voor 1 of 2 stops gaan? Op een bepaald moment zag het er erg netelig uit met de banden, maar we konden ze toch gebruiken tot aan de aankomst. Dat was echt een keerpunt in de race. Dit is een fantastisch resultaat voor mezelf."

Erg tevreden

Nochtans kon de West-Vlaming niet overtuigen de dagen ervoor. "Tijdens de oefensessies zag het er niet goed uit en ook in de kwalificaties haalde ik niet het beste resultaat, maar dit was een geweldige race. Ik ben heel tevreden en blij. Deze punten zijn heel belangrijk, ook voor het klassement van het team. Nu kunnen we genieten van de laatste races", besluit Vandoorne. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws