Max Verstappen wint voor het tweede jaar op rij in Mexico en zet zegeteller op 5 stuks: "Ik was na gisteren erg boos"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Max Verstappen wint voor het tweede jaar op rij in Mexico en zet zegeteller op 5 stuks: "Ik was na gisteren erg boos"
Foto: © photonews

Max Verstappen heeft voor het tweede jaar op rij de GP van Mexico gewonnen. Goed voor zijn 5e zege uit zijn nog prille carrière in de F1. "Ik ben heel blij met deze overwinning", reageert Verstappen.

Verstappen nam meteen het commando over van ploegmaat Ricciardo. "Geweldig", aldus de Nederlander na afloop. "De start was allesbepalend. Ik was na gisteren erg boos en heb afgelopen nacht ook niet erg goed geslapen. Ik wilde er dus alles aan doen om vandaag te winnen. Het team heeft geweldig werk geleverd. We hadden de juiste banden tot onze beschikking en de auto was simpelweg briljant."

Daarna reed 'Mad Max' de hele wedstrijd aan de leiding. "Ik heb me ook nooit echt onder druk gevoeld. Ik kon m’n eigen race rijden en heb gevolgd wat de rest deed: als zij naar binnen kwamen voor een pitstop, deden wij dat ook. Gelukkig hadden we nog extra setje supersofts, wat het natuurlijk nog beter maakte. Ik ben heel blij met deze overwinning."

Ricciardo out

Voor ploegmaat Ricciardo liep de race minder goed af. De Australiër had nochtans de pole, maar viel uit. "Het is erg jammer dat Daniel uitviel, want ik wist zeker dat we met beide auto’s het podium hadden kunnen halen. Er had misschien nog wel een één-twee in gezeten."

"We wilden er vanaf het moment dat hij uitviel zeker van zijn dat mijn auto het niet zou begeven, al is dat door de motor voor uit zekerheid wat minder vermogen te geven. Dat hebben we uiteindelijk ook gedaan", besluit Verstappen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws