Hoe Hamilton het wereldkampioenschap helemaal naar zijn hand zette
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Lewis Hamilton haalde de bovenhand in enkele sleutelmomenten in 2018

Hoe Hamilton het wereldkampioenschap helemaal naar zijn hand zette
Foto: © photonews

Ondanks de ferme inhaalbeweging die Ferrari maakte ten opzichte van vorig seizoen, ging Lewis Hamilton toch weer met de wereldtitel aan de haal. In elk kampioenschap zijn er een aantal sleutelmomenten en dat was dit jaar niet anders. Tijd om die eens onder de loepe te nemen.

Het was al snel duidelijk dat Vettel de grootste belager van Hamilton ging worden. Een vierde plaats was in de derde Grote Prijs van het seizoen voor de Brit al genoeg om te naderen op de uitstekend gestarte Vettel. De Duitser werd na een contact met Verstappen pas achtste in China.

Twee weken later is Hamilton voor het eerst aan het feest. In een incidentrijke race in Azerbeidzjan zag de titelverdediger een aantal concurrenten wegvallen. Ploegmaats Verstappen en Ricciardo reden mekaar aan. Met nog vier ronden te gaan, ging de safety car weer van de baan. Vettel probeerde Bottas te passeren, maar verremde zich.

EERSTE ZEGE HAMILTON IN AZERBEIDZJAN

De Finse Mercedes-rijder leek op weg naar de zege, maar een lekke band op drie ronden van het einde besliste daar anders over. De overwinning bleef wel binnen de ploeg, want Hamilton kon maximaal profiteren. Vettel geraakte niet verder dan de vierde plaats.

Op naar Spanje dan, waar Mercedes opnieuw kon zegevieren. Ditmaal werd het een één-tweetje, met Hamilton wel als grote overwinnaar. Vettel moest zich opnieuw tevreden stellen met plek vier. Daardoor nam zijn grote rivaal de leiding in de WK-stand over.

HAASJE-OVER IN FRANKRIJK

Dat was al een eerste mentale tik die de Duitser uitgedeeld kreeg. De Ferrari-man reageerde er eerst nog goed op, maar maakte in Frankrijk contact met Bottas. Het incident hield Vettel uit de top vijf. Alweer greep Hamilton zijn kans ten volle. Hij deed weer haasje-over in de stand.

FOUTLOZE HAMILTON

Als er één iets is wat de beste rijder van Mercedes beter deed dan zijn voornaamste tegenstander, dan is het foutloos rijden. Daar waar hij doorheen het seizoen raasde met een minimum aan fouten, had zijn naaste belager hier veel meer last mee. Die gooide op Hockenheim zelfs een zekere zege weg en zag zijn grote concurrent triomferen.

De druk op Vettel neemt hierna steeds meer toe. In Italië komen de twee titelkandidaten in aanraking met mekaar, de Duitser ondervindt er het meeste last van. Hamilton deelt in het land van Ferrari de genadeslag uit. Hierna is het enkel nog wachten op de mathematische zekerheid over het behalen van de nieuwe wereldtitel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws