Teleurgestelde Verstappen loopt primeur mis: "Hele kwalificatie verliep belabberd"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Max Verstappen teleurgesteld met tweede plek in kwalificaties voor GP van Mexico

Teleurgestelde Verstappen loopt primeur mis: "Hele kwalificatie verliep belabberd"
Foto: © photonews

Max Verstappen heeft ondanks goede trainingen de pole niet kunnen veroveren in de GP van Mexico. Zo staat de teller wat betreft pole posities nog steeds op nul. De Nederlander was teleurgesteld.

Verstappen kende opnieuw problemen met de auto, net als in de tweede vrije training. "De hele kwalificatie verliep belabberd. We proberen het hele weekend goed voor elkaar te krijgen, maar ik had weer dezelfde problemen als tijdens de tweede vrije training," vertelt Verstappen. "De engine braking werkte niet zoals ik zou willen, met blokkerende achterwielen tot gevolg."

"We hebben er het beste van proberen te maken en ik dacht dat het ondanks die problemen genoeg zou zijn voor pole positie. Het verbaasde me dat ik in het begin van Q3 nog eerste stond. Ik weet niet zeker of we de problemen morgen (vandaag, red.) opgelost hebben, maar anders rijd ik daar wel omheen."

'Niet verkeerd'

Verstappen ziet het hoegenaamd wel zitten voor zondag. "Ondanks dat ik enorm baal, is het toch goed om nog als tweede te starten. Dat is niet verkeerd", klinkt het strijdvaardig.

"Mercedes valt qua topsnelheid nog wel mee, maar Ferrari gaat enorm hard op het rechte stuk, dus we moeten wel zorgen dat we een goede start hebben. Ik hoop dat ik de race kan winnen", besluit de Nederlander. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws