Hamilton verlengt wereldtitel, ook Verstappen en Vandoorne hebben reden om te vieren
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Verstappen wint voor tweede jaar op rij in Mexico terwijl Hamilton wereldtitel viert

Hamilton verlengt wereldtitel, ook Verstappen en Vandoorne hebben reden om te vieren
Foto: © photonews

Voor het tweede opeenvolgende jaar is de beslissing in het kampioenschap gevallen in Mexico. Lewis Hamilton is opnieuw wereldkampioen. Verstappen knalde - ook al voor het tweede jaar op rij - naar winst in Mexico, terwijl Vandoorne in de punten reed.

Red Bull bezette de eerste startrij met Ricciardo op de pole. Een uitstekend gestarte Verstappen snelde zijn ploegmaat meteen voorbij. Tussen hen door reed Hamilton naar plek twee. In de strijd om de vierde plaats moest Bottas ver uitwijken. Zo moest Mercedes-rijder Vettel laten voorgaan. In de achtergrond leverde Vandoorne vijf plaatsen in bij de start. Onze landgenoot reed op die manier heel even laatste.

SNELLE OPGAVE ALONSO

Ocon en Hartley doken al snel de pits in om aan hun wagen te laten sleutelen. Vandoorne kon dan dus alweer wat opschuiven. Bij Ocon moest er een nieuwe voorvleugel aangezet worden. Alonso zag brokstukken van de Force India tegen zijn wagen belanden en voor de Spanjaard zat de race er na enkele ronden al op.

BANDENSLIJTAGE BIJ HAMILTON

Ondertussen keek de leider in de race niet meer achterom. Verstappen knalde hard door en breidde zijn voorsprong uit. In ronde 37 ging Vettel voorbij Ricciardo naar de derde plaats en er was nog meer goed nieuws op komst voor Ferrari. Hamilton had immers fel last van bandenslijtage. In geen tijd reed Vettel drie seconden dicht om vervolgens plek twee in te nemen.

Er was nog wel een rijder die geen al te vrolijk seizoen kent en in Mexico toch een sterke race neerzette. Stoffel Vandoorne boekte immers met mondjesmaat plaatswinst. Na de opgave van Perez reed Vandoorne zelfs in de punten. De mannen van Mercedes werden serieus onder druk gezet en hadden niet altijd evenveel grip. Ricciardo ging dus weer Hamilton voorbij en Räikkönen deed hetzelfde bij Bottas.

Het feest was van korte duur bij Ricciardo. De Australiër kreeg een probleem in de laatste tien ronden en moest zijn wagen aan de kant parkeren. Geen zulke problemen bij Hamilton, wiens vierde plaats meer dan genoeg was om opnieuw wereldkampioen te worden. Verstappen reed naar zijn tweede zege van het seizoen, Vandoorne werd mooi achtste.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws