Hamilton pijlsnel in eerste vrije trainingen in Japan, Vandoorne laatste in tweede sessie
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Lewis Hamilton het snelst in eerste vrije trainingen in Japan

Hamilton pijlsnel in eerste vrije trainingen in Japan, Vandoorne laatste in tweede sessie
Foto: © photonews

Met het einde van het kampioenschap dat stilaan toch al een beetje in het vizier komt, draait de Mercedes weer op volle toeren. De Duitse renstal en in het bijzonder Lewis Hamilton domineerden de eerste twee vrije trainingen van de GP van Japan. Hij bleef zijn ploegmaat Valtteri Bottas telkens voor.

In de eerste oefensessie zette Hamilton meteen de toon en had hij al genoeg overschot. De Brit was bijna een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot. Ricciardo, Räikkönen, Vettel en Verstappen maakten de top zes compleet. Stoffel Vandoorne kwam tijdens deze sessie niet in actie. Hij werd bij McLaren vervangen door Lando Norris.

Onze landgenoot mocht wel aan de bak in de tweede vrije training, maar veel plezier zal hij daar niet aan beleefd hebben. Vandoorne zette immers de traagste tijd neer. Wie wel weer als een raket onderweg was, was Lewis Hamilton. Opnieuw was er een verschil van meer dan vier tienden van een seconde tussen hem en Valtteri Bottas, die ook deze keer zijn naaste belager was. De derde plaats was voor Vettel.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws