Lewis Hamilton neemt in de GP Rusland cadeautje van ploegmaat in dank aan en zegeviert

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Lewis Hamilton neemt in de GP Rusland cadeautje van ploegmaat in dank aan en zegeviert
Foto: © photonews

Lewis Hamilton heeft de GP van Rusland op zijn naam geschreven. De Brit van Mercedes profiteerde van de teamorders en kreeg zo een vroeg kerstcadeautje van ploegmaat Valtteri Bottas.

Bottas startte vanaf de pole, ook Hamilton mocht op de eerste rij plaatsnemen. Maar de meest opvallende start kwam van Max Verstappen. De Nederlander moest door een gridstraf achteraan starten, maar na een ziedende start was hij 11e en even later al de nummer 5. 

Toen de 2 Ferrari's en 2 Mercedessen de pits indoken, reed de Nederlander zelfs even aan de leiding. Maar 'Mad Max' moest terug naar de 5e plek. Halverwege de race moest leider Bottas Hamilton laten voorgaan. Teamorders van Mercedes, want Hamilton kon een uitstekende zaak doen in het klassement. Al was dat niet echt naar de zin van de Fin. 

Vandoorne 16e

Hamilton mocht uiteindelijk zegevieren en bleef Bottas en de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen voor. De Brit doet zo opnieuw een uitstekende zaak in de WK-tussenstand. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne legde beslag op de 16e plek en deed zo iets minder goed dan zijn Spaanse ex-ploegmaat Fernando Alonso (14e). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws