Vandoorne naar Ferrari? De kansen gewikt en gewogen

Vandoorne naar Ferrari? De kansen gewikt en gewogen

Nu de kans op een overstap naar Williams of Toro Rosso wel erg klein geworden is, werd er de vorige dagen geopperd dat Ferrari Stoffel Vandoorne wel eens een uitweg kan bieden. Als testrijder welteverstaan. Moeilijk om de kans daarop in te schatten, maar we doen toch een poging.

Van buitenaf is het natuurlijk moeilijk in te schatten hoe Vandoorne ligt bij de mensen die het bij Ferrari voor het zeggen hebben. Laten we er daarom vanuit gaan dat ze bij de Italiaanse renstal onze landgenoot wel degelijk serieus overwegen. Wat zijn dan de hindernissen of wat spreekt er net in het voordeel van Vandoorne?

NIET ONDERDOEN VOOR KVYAT

Het is in elk geval niet zo dat hij de kwaliteiten niet heeft om die rol in te vullen. Dit jaar is Daniil Kvyat testrijder bij Ferrari. Kvyat volgde destijds Ricciardo op bij Toro Rosso en begon nog wel behoorlijk, maar maakte een matige beurt in 2015 en 2016. In oktober 2017 werd hij bij Toro Rosso ontslagen. Vandoorne moet als rijder zeker niet voor Kvyat onderdoen.

De Rus is weer op weg naar zijn ex-team. maar Ferrari heeft ook nog Antonio Giovinazzi achter de hand. Indien Vandoorne echt in beeld komt bij Ferrari is de Italiaan wellicht zijn voornaamste belager. Maar wie is deze kerel nu juist? Giovinazzi werd in 2012 kampioen in de Formula Pilota China. In 2016 vierde hij al eens in België na zijn zege in de GP2 op Spa-Francorchamps. Tijdens een uitleenbeurt aan Sauber reed hij vorig jaar naar de twaalfde plaats in de GP van Australië.

GIOVINAZZI NAAR SAUBER?

Bij Sauber kan Giovinazzi misschien wel volwaardig F1-rijder worden. Hij wordt gelinkt aan het tweede zitje bij het team voor 2019. Dat is de keuze waar Ferrari voor staat: brengt het Giovinazzi inderdaad bij Sauber onder? Of wil het hem nog wat laten rijpen? Veel hangt af van hoe men over het potentieel van Giovinazzi denkt.

En nog belangrijker: hoe wordt dat ingeschat ten opzichte van Vandoorne? Indien er één renstal is die de kwaliteiten van Vandoorne naar waarde kan schatten, is het misschien wel Ferrari. Daar weten ze immers maar al te goed hoe het voor andere rijders is om Fernando Alonso als 'ploegmaat' te hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws