Vertrek Ricciardo slaat insiders nog altijd met verstomming: "Ik begrijp het niet"

Vertrek Ricciardo slaat insiders nog altijd met verstomming: "Ik begrijp het niet"
Foto: © photonews

Het is intussen al wel geweten dat Gasly Ricciardo opvolgt bij Red Bull. Ze hebben bij het Oostenrijkse team dus snel gehandeld nadat Ricciardo zijn vertrek bekendmaakte. Al kunnen ze er eigenlijk nog altijd niet van over dat die voor een ander avontuur koos.

Dat is alleszins wat adviseur Helmut Marko beweert. "Ik begrijp het niet. Het is een heel vreemde situatie", moest Marko toegeven bij Servus TV. "De onderhandelingen verliepen stroef, maar voor de Oostenrijkse Grand Prix hebben we twee uur gesproken en zijn we tot een akkoord gekomen. In Hongarije vertelde hij Mateschitz en mij dat hij akkoord was en dat hij na de test ging tekenen."

Alles wees dus op een contractverlenging, maar zover kwam het niet. "De donderdag erna belde hij en vertelde dat hij naar Renault ging. Ik kan alleen maar aannemen dat hij niet gelooft in het Honda-project of dat Renault hem veel geld geboden heeft. Met zijn tijd in het junior programma erbij is hij ongeveer tien jaar onderdeel geweest van de Red Bull-familie", betreurt Marko Ricciardo's beslissing nog altijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws