Ex-wereldkampioen over afscheid van Fernando Alonso: "Ik denk dat hij overschat wordt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Ex-wereldkampioen over afscheid van Fernando Alonso: "Ik denk dat hij overschat wordt"

Fernando Alonso is volgend seizoen niet meer aan de slag als coureur in de F1. Dat heeft hij gisteren officieel bekendgemaakt. Ex-wereldkampioen Jody Scheckter vindt de Spanjaard vooral overschat.

Zak Brown (McLaren) noemde het een afscheid van een legende uit de F1, hoewel het afscheid volgens Alonso zelf niet definitief is. Jody Scheckter, in 1978 wereldkampioen geworden, is niet akkoord met de woorden van Brown. "Ik beoordeel coureurs liever op het aantal kampioenschappen dat ze gewonnen hebben", aldus Scheckterin BBC Radio 5 over de 32-voudige GP-winnaar. 

"Ik denk hij door mensen overschat wordt. Het is één van zijn problemen dat hij wrevel kan veroorzaken bij andere mensen die dicht bij hem staan. Om wereldkampioen te worden, moet je samenwerken met je hele team", klinkt het streng. 

Vergelijking met 'Schumi'

Ex-rijder Felipe Massa liet enkele dagen geleden nog ontvallen dat Alonso bijna even veel talent had als Michael Schumacher. "Schumacher blijft de beste coureur ooit. Alonso komt volgens mij zelfs niet in de buurt. Ik wil daar niet mee zeggen dat hij geen goede coureur is, want hij is één van de beteren op dit moment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws