Mercedes op weg om door te gaan op elan tenzij thuisvoordeel speelt in Oostenrijk

Mercedes op weg om door te gaan op elan tenzij thuisvoordeel speelt in Oostenrijk
Foto: © photonews

Met de kwalificaties van de GP van Oostenrijk voor de boeg zaterdagnamiddag, is het opnieuw 'money time' voor de F1-rijders. De kwalificatieplaatsen spelen ook in Oostenrijk immers een grote rol. Al kunnen de snelle bochten tijdens de race misschien voor opschudding zorgen.

Mercedes is stilaan helemaal op toerental aan het geraken en wil ook dit weekend uiteraard weer een goede prestatie neerzetten. Dan schuift Lewis Hamilton automatisch naar voren als favoriet voor de winst, maar dat geldt deze keer evenzeer voor Valtteri Bottas. De Fin won vorig jaar de GP van Oostenrijk en eindigde er nooit buiten de punten.

In eigen land zou Red Bull het feestje van McLaren maar al te graag willen verstoren. Vooral Verstappen kan langs het circuit op veel steun rekenen. Red Bull lijkt dit jaar op dit soort tracks ook sterker voor de dag te komen. Of het genoeg is om Mercedes van de troon te stoten, blijft echter onzeker.

VERDIENSTELIJKE POGING

Mogen we spektakel verwachten? Met de kwalificaties die alweer van grote waarde zullen zijn, kan men ook dat in twijfel trekken. De organisatie doet wel een verdienstelijke poging tot meer animo. De toevoeging van de derde DRS-zone moet de kans op inhalen verhogen.

In de verschillende bochten op dit snelle circuit kan ook menig rijder in de problemen komen. Zo kunnen er altijd gebeurtenissen ontstaan tijdens de race die de posities door elkaar gooien of voor een gele vlag zorgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws