GP Canada heeft heel wat te bieden: terugkeer inhaalmanoeuvres en kan Vandoorne optornen tegen Renault?
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Kan Stoffel Vandoorne optornen tegen Renault in GP van Canada?

GP Canada heeft heel wat te bieden: terugkeer inhaalmanoeuvres en kan Vandoorne optornen tegen Renault?
Foto: © photonews

Gezien de behoorlijk saaie race in Monaco zullen de F1-liefhebbers nog meer uitkijken naar de GP van Canada. Op een circuit waar er wel inhaalmogelijkheden zijn zal de spektakelwaarde een stuk hoger liggen. Ook de favorietenrol verandert mogelijk weer van kamp.

Met Ferrari, Mercedes en Red Bull konden drie teams al twee overwinningen binnenhalen. Wie neemt het voortouw en boekt zijn derde zege? Red Bull wil na zijn dominante week in Monaco het momentum aanhouden, maar zo simpel ligt dat niet.

Een blik op de geschiedenis leert ons dat Hamilton toch weer de favorietenrol geniet. Als de Brit zijn zevende overwinning in Canada pakt, komt hij daarmee op gelijke hoogte van Michael Schumacher. Uiteraard kan ook Ferrari zich niet permitteren om zich zomaar onbetuigd te laten.

UITNODIGEND OM IN TE HALEN

Het circuit dan. Het is een zeer populaire track in Montréal die uitnodigend is om in te halen. Er zijn twee stukken waarop het zeker goed mogelijk is om in te halen: de hairpin voor het opkomen van het lange rechte stuk en de laatste chicane. Alle rijders gaan dus echt wel de kans krijgen om hun kwaliteiten te tonen. Pirelli neemt ook nu weer de superzachte, ultrazachte en hyperzachte banden mee.

Zoals steeds zal het ook weer spannend worden in het middenveld. Renault lijkt op dit moment een streepje voor te hebben op zijn concurrenten. Stoffel Vandoorne zal goed uit de hoek moeten komen om de tijden van het Franse team te kloppen.

Onze landgenoot is er alvast bij gebaat als hij nog eens in de punten kan rijden nadat hij niet finishte in Azerbeidzjan en twaalfde werd in Monaco. Voor zijn ploegmaat Fernando Alonso komt er een bijzonder moment aan. De Spanjaard rijdt zijn 300ste GP.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties