Thierry Boutsen fan van Stoffel Vandoorne maar: "Dat moet hij dringend doen"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Thierry Boutsen fan van Stoffel Vandoorne maar: "Dat moet hij dringend doen"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne is de eerste Belg die in de Formule 1 een rol van betekenis speelt sinds Thierry Boutsen. Die laatste volgt het F1-gebeuren nog altijd en is een grote fan Vandoorne. Boutsen is wel van mening dat Vandoorne snel eens straf uit de hoek moet komen.

"Je vindt geen grotere fan van Stoffel Vandoorne dan ik. Als ik kijk, heb ik alleen oog voor hem. Stoffel is een topcoureur. Alleen krijgt hij geen context waarin hij zijn potentieel kan tonen", is Boutsen van oordeel. In HLN heeft hij het over de reputatie van Vandoorne, die hier en daar toch een deuk heeft gekregen. "Dat is onterecht, maar normaal. Dat is de genadeloze wet van de F1. Zoals Max Verstappen doet, is de norm: debuteren, snel indruk maken en koersen winnen."

ALONSO VERPLETTEREN

Volgens Boutsen moet Vandoorne dan ook serieus aan de bak om zijn toekomst veilig te stellen. "Voor Stoffel is het dit seizoen een kwestie van overleven. Zijn toekomst in de F1 staat op het spel. Hij moet dringend uit zijn pijp komen. Hij moet gewoon ploegmaat Alonso kloppen. Wat zeg ik: hem verpletteren. Of toch af en toe eens schitteren, iets straf laten zien."

Eenvoudig is dat niet. "Een auto uit de middenmoot, begin er maar aan. Als buitenstaander kun je je niet voorstellen hoe moeilijk dat is." Dat Alonso door McLaren bevoordeeld zou worden, daar gelooft Boutsen niet in. "Ik zou dat toch zo niet noemen. Stoffel heeft nog niets gewonnen. Alonso was twee keer wereldkampioen. Alleen daarmee dwing je respect af in een team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws