F1-circus strijkt neer in Monte Carlo: maakt Red Bull het waar en kan Stoffel concentratie behouden?
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Red Bull hoopt om concurrentie de loef af te steken in GP van Monaco

F1-circus strijkt neer in Monte Carlo: maakt Red Bull het waar en kan Stoffel concentratie behouden?
Foto: © photonews

De eerste vrije trainingen zijn reeds afgewerkt, maar het is vooral uitkijken naar wat de race zal geven in Monaco. Toch nog altijd dè race van het jaar. Mercedes en Ferrari kunnen dit weekend wel eens stevige concurrentie krijgen van Red Bull. Opperste concentratie is vereist bij alle rijders.

Achter de groten is er een enorme strijd aan de gang om het vierde beste team te worden. Renault, McLaren, Haas en Force India willen die plek maar al te graag innemen. McLaren moet om zijn kansen te vergroten dan wel met beide coureurs de finish halen. De opgave van Vandoorne in Barcelona deed het team geen deugd. Op het circuit van Monaco is het nooit uitgesloten dat één van de genoemde teams voor een verrassing kan zorgen.

Een goede techniek, een gezonde dosis lef en vooral ten allen tijde geconcentreerd blijven: dat is waar iedereen aan moet voldoen om in Monaco een goed resultaat te rijden. Dus ook onze Stoffel Vandoorne. Met zijn kwaliteiten mogen we er niet aan twijfelen dat hij dat wel aan de dag kan leggen. Voorts is er dan nog een portie geluk nodig.

HYPERZACHTE BANDEN

Voor het eerst zijn ook de hyperzachte banden van de partij. In die optiek is het ook weer uitkijken naar welk team voor welke strategie kiest. Aan harde banden heb je alleszins niet veel in Monaco.

Mercedes schuift Red Bull naar voren als grote favoriet. Dat kan een tactisch spelletje zijn, maar is niet helemaal ongegrond. Aangezien Red Bull zeer snel uit trage bochten komt, en zo liggen er wel een aantal, moet het team in staat te zijn om het bijzonder goed te doen. Ricciardo en Verstappen domineerden alvast de vrije trainingen, maar in die sessies worden de prijzen niet uitgedeeld. Aan hen om dit door te trekken naar de kwalificaties en de race.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws