Kubica maakt comeback in de F1 en hoe! Meteen meer dan seconde sneller dan teamgenoot

Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties
Kubica maakt comeback in de F1 en hoe! Meteen meer dan seconde sneller dan teamgenoot

Zeven en een half jaar is hij weggeweest, maar Robert Kubica zit weer in de F1. Vrijdag stapte de Pool in zijn Williams voor de vrije trainingen op het circuit van Barcelona.

Robert Kubica reed van 2006 tot en met 2009 voor Sauber en het jaar nadien bij Renault. Na 2010 liet hij de Formule 1 noodgedwongen voor wat het was. Hij crashte met een rally-auto en even werd gevreesd dat hij zijn hand nooit meer zou kunnen gebruiken. Hij kon toch helemaal revalideren en in 2013 werd Kubica kampioen in de WRC-2-klasse.

Stilaan groeide toch weer de drang naar de F1. Voor Renault mocht hij in 2017 al eens 115 ronden rijden op het circuit van Valencia. Hij had kans om zowel bij Renault en Williams vaste coureur te worden. Uiteindelijk moest hij zich dit jaar tevreden stellen met de positie van testrijder bij Williams.

In Barcelona kon Kubica dan zijn langverwachte comeback maken. Hij startte in de plaats van Sergey Sirotkin in de eerste vrije training. In die oefensessie was Kubica zelfs 1,2 seconden sneller dan zijn ploegmaat Lance Stroll.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws