Nog werk aan de winkel, maar 2018 kan heel wat rooskleuriger worden dan 2017
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

2018 ziet er heel wat rooskleuriger uit dan 2017 voor Stoffel Vandoorne

Nog werk aan de winkel, maar 2018 kan heel wat rooskleuriger worden dan 2017
Foto: © photonews

Het is stilaan aftellen naar de eerste Grand Prix van het seizoen in Australië. De Formule 1-teams hebben zich de laatste twee weken kunnen voorbereiden in Barcelona, maar binnen twee weken is het voor echt. Uitkijken dus naar de prestaties van onze Stoffel Vandoorne.

Bij McLaren bleven de twee coureurs dezelfde, maar dé grote wijziging was natuurlijk de komst van de nieuwe motor. De Honda-motor die vorig seizoen voor zoveel probleem zorgde, werd ingeruild voor een exemplaar van Renault. Na de testweken in Catalonië zijn er nog werkpuntjes aan de nieuwe MCL33, maar ook heel wat positieve zaken. 

De snelheid zit alvast vrij goed. Fernando Alonso zette de derde snelste tijd van alle F1-rijders neer op die twee weken in Barcelona. Alleen de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen deden nog beter. Mercedes stond niet in die top drie, maar 'dat hoefde dan ook niet' volgens de Fin Valtteri Bottas. De nieuwe Renault-motor is dus ongetwijfeld een pluspunt, al zeggen de testen ook niet altijd allés. 

Maar, er waren de afgelopen twee weken ook heel wat probleempjes met de nieuwe McLaren-bolide. Alonso en Vandoorne stonden meer aan de kant dan hen lief was door problemen met de hydraulische motor, de olie en nog andere zaken. 

Money-time in Australië

Bij McLaren hebben ze nog twee weken om die negatieve zaken weg te werken, want in Melbourne is het écht 'money-time'. En bij de Britse renstal kunnen ze zich niet nog eens een seizoen als in 2017 veroorloven. 

En als de probleempjes van McLaren opgelost worden, dan ziet het er pas echt goed uit voor Vandoorne en zijn Spaanse ploegmaat. Analisten spraken al over het ambiëren van de top drie bij onze landgenoot. Te hoog gegrepen of niet? De komende maanden weten we meer... 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws