Waar staat Lewis Hamilton in het lijstje der groten? Mooie derde plek, maar nog werk voor de boeg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Waar staat Lewis Hamilton in het lijstje der groten? Mooie derde plek, maar nog werk voor de boeg
Foto: © photonews

Lewis Hamilton kroonde zich afgelopen zondag in Mexico voor de vierde keer tot wereldkampioen in de Formule 1. Maar waar brengt hem dat in het lijstje van wereldkampioenen?

Een vierde wereldtitel voor Lewis Hamilton. En daarmee komt hij op gelijke hoogte van zijn grote concurrent van dit seizoen, Sebastian Vettel. Ook de Duitser van Ferrari verzamelde al vier wereldtitels. Naast Hamilton en Vettel is er met Alain Prost nog een coureur die vier keer het WK op zijn naam schreef.

Het record van Michael Schumacher is nog veraf, want de Duitser kroonde zich tussen 1994 en 2004 maar liefst zeven keer tot wereldkampioen. Hamilton heeft dus nog werk voor de boeg, al zijn zeven WK-titels niet onmogelijk, aangezien de Brit momenteel 32 jaar oud is en nog enkele jaren te gaan heeft.

Volgend jaar kan Hamilton mogelijk al de nummer twee evenaren. De Argentijn Juan Manuel Fangio veroverde in de jaren '50 vijf wereldtitels. Het zou Hamilton opnieuw een stapje dichter brengen bij het magische nummer '7'.

Aantal WK-titels:

1. Michael Schumacher - 7
2. Juan Manuel Fangio - 5
3. Alain Prost - 4
Sebastian Vettel - 4
Lewis Hamilton - 4
6. Jack Brabham - 3
Jackie Stewart - 3
Niki Lauda - 3
Nelson Piquet Sr. - 3
Ayrton Senna - 3

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws