Werd Verstappen te zwaar bestraft? "Die straf is belachelijk?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Werd Verstappen te zwaar bestraft? "Die straf is belachelijk?"

Max Verstappen verremde zich in één van de eerste bochten in de Grote Prijs van Hongarije en schakelde zo zijn teamgenoot Daniel Ricciardo uit. Daarvoor krijg hij een wel erg zware straf.

Hij kreeg een tijdstraf van tien seconden, toch een zware straf. "Ik zag het als een race incident, waarbij geen verdere actie ondernomen moest worden", aldus Bas van Bodegraven, de oprichter van de #GOMAX Facebook-pagina.

"Natuurlijk was het een een remfoutje van Max, maar totaal onnodig om dat te bestraffen, vind ik. De straf was even zwaar als toen Vettel Hamilton twee keer ramde, waarvan één keer met opzet. Dit was dus belachelijk."

Als het niet nog eens gebeurt, is er niets aan de hand

-Bas van Bodegraven

Voor het overige was de Nederlander best tevreden over de wedstrijd van zijn landgenoot. "Hij reed fantastisch, hij kwam soms wel tot anderhalve seconde per rondje dichter bij Bottas."

"Maar alles viel in het niets door die straf." De relatie tussen de twee ploegmaats leed er uiteraard wel onder. "Ik zie het als een klein barstje. Als het niet nog eens gebeurt, is er niets aan de hand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws