PitStoff: Eindelijk punten voor Stoffel, alleen jammer van die stop...

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
PitStoff: Eindelijk punten voor Stoffel, alleen jammer van die stop...
Foto: © photonews

Na elke race van onze Stoffel Vandoorne analyseren we zijn prestatie in PitStoff. Van de vrije trainingen over de kwalificatie tot de race. Zo bent u helemaal mee. Deze keer is Hongarije aan de beurt.

Vrije trainingen

Hierin zagen we meteen dat Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso met hun McLarens meer konden uithalen op de Hungaroring dan op andere circuits. De omloop in Hongarije is immers minder belastend voor de motor, de achilleshiel van McLaren.

In de laatste vrije training ging alles perfect voor Vandoorne en hij eindigde zowaar op plaats zes, een prachtprestatie.

Kwalificaties

In de kwalificaties moest hij met iets minder tevreden zijn, maar door een grid penalty van Hulkenberg mocht hij vanop plek acht starten. Een goed begin.

Race

Vandoorne werd wat opgehouden achter het incident met Verstappen en Ricciardo, maar reed een degelijke race. Hij maakte amper foutjes op een toch uitdagend circuit.

De vele bochten zorgen er dan wel voor dat de McLaren strijdvaardiger is, elke bocht is een kans om als rijder een foutje te maken. Een negende plaats had er zeker ingezeten.

Maar toen kwam dat foutje in de pits. Vandoorne maakte een remfout en reed de man die zijn wagen moest optillen aan. Gevolg: een trage pitstop en een tiende plaats na Ocon.

Toch kan Vandoorne zeker tevreden zijn, het zijn de eerste punten van het seizoen en die vervelende nul is eindelijk van de tabellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws