Wordt 2017 het jaar van de jonkies in de F1? De voornaamste teams (en hun leeftijden) uitgelicht

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Wordt 2017 het jaar van de jonkies in de F1? De voornaamste teams (en hun leeftijden) uitgelicht
Foto: © photonews

Wordt 2017 het jaar van de jeugd in de Formule 1? Max Verstappen mikt op een eerste wereldtitel en onze jonge landgenoot Stoffel Vandoorne maakt zijn échte debuut bij McLaren.

Bij topploegen Mercedes en Ferrari wordt er opnieuw voor ervaring gekozen. Valtteri Bottas (27) vervangt wereldkampioen Nico Rosberg (31) aan de zijde van Lewis Hamilton (32). Uitdager Ferrari behoudt het vertrouwen in ex-wereldkampioenen Sebastian Vettel (29) en Kimi Räikkönen (37).

Red Bull mikt op een allereerste wereldtitel met de beste jongere in de Formule 1. De Nederlander 'Mad Max' Verstappen is nog altijd een tiener (19), maar mag stilaan dromen van het allerhoogste. Hij krijgt opnieuw de ervaren Australiër Daniel Ricciardo (27) naast zich.

Williams kiest komend seizoen voor de piepjonge Canadees Lance Stroll (18) aan de zijde van de 35-jarige Felipe Massa. Ook McLaren trekt de kaart van de jeugd. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (24) wordt in 2017 de vaste ploegmakker van Fernando Alonso (35).

Renault doet het dit jaar met Jolyon Palmer (26) aan de zijde van Nico Hulkenberg (29). De 27-jarige Mexicaan Sergio Perez krijgt bij Force India de 20-jarige Fransman Esteban Ocon naast zich. Het Haas F1-team kiest voor de ervaring van Romain Grosjean (30) en de nog steeds maar 24-jarige Kevin Magnussen.

Toro Rosso behoudt het vertrouwen in Carlos Sainz Jr. (22) en Daniil Kvyat (22), zij hebben het jongste F1-team. Tot slot nog Sauber dat met de 22-jarige Duitser Pascal Wehrlein en de 26-jarige Magnus Ericsson het op één na jongste team heeft. Het F1-seizoen start zondag 26 maart in Melbourne met de Grand Prix van Australië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws