Verdwijnt ook de Grote Prijs van Groot-Brittannië (Silverstone) binnenkort van de kalender?

Redactie
| 1 reacties
Verdwijnt ook de Grote Prijs van Groot-Brittannië (Silverstone) binnenkort van de kalender?

De voorbije jaren dreigde onder meer Monza van de F1-kalender te verdwijnen, maar nu wordt ook de toekomst van Silverstone bedreigd. De British Racing Drivers' Club (BRDC), dat eigenaar is van het circuit van Silverstone, dreigt er immers mee om het F1-contract te beëindigen.

In 2009 werd met veel trots een nieuw zeventienjarig contract getekend dat tot en met 2026 een F1-race op het circuit van Silverstone garandeert. Er is echter een clausule die beide partijen kunnen gebruiken om het contract vroegtijdig stop te zetten tegen 2019. De BRDC moet deze clausule echter uiterlijk tegen de GP van Groot-Brittannië 2017 uitoefenen.

Volgens een uitgelekte brief krijgt Silverstone het budget voor de organisatie van de F1-races niet rond. Vorig jaar woonden nochtans 139.000 fans GP van Groot-Brittannië bij. Er wordt echter ook gespeculeerd dat het zogenaamd uitlekken van de brief een drukkingsmiddel zou kunnen zijn om financiële details de overeenkomst te heronderhandelen. Zo zou de BRDC de organisatievergoeding voor de GP van Groot-Brittannië proberen naar omlaag te krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws