Max Verstappen verkozen tot Nederlands Sportman van het Jaar, gouden turnster wint bij de vrouwen

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Max Verstappen verkozen tot Nederlands Sportman van het Jaar, gouden turnster wint bij de vrouwen

Max Verstappen is de Nederlandse Sportman van het Jaar 2016. De F1-coureur van Red Bull hield onder anderen wielrenner Tom Dumoulin en schaatser Sven Kramer achter zich.

Max Verstappen is Nederlands Sportman van het Jaar 2016. De Formule 1-coureur was niet aanwezig op het NOS | NOC*NSF Sportgala in Amsterdam, maar bedankte iedereen via een videoboodschap voor het stemmen. "Ik ben zeer vereerd met deze prijs", aldus Verstappen. "Het was een heel mooi seizoen, de overwinning in Barcelona zal me altijd bijblijven. Ook omdat ik een paar weken daarvoor Johan Cruijff nog mocht ontmoeten. Ik ben heel blij dat ik hem heb leren kennen."

De pas 19-jarige coureur oogstte dit jaar bewondering, maar ook kritiek met zijn gedurfde racestijl, fraaie inhaalmanoeuvres en assertieve houding op en naast het circuit. In mei werd Verstappen de eerste Nederlander ooit die een grand prix op zijn naam schreef. Bovendien was hij de jongste winnaar ooit. Het Wilhelmus klonk in Barcelona.

Sanne Wevers

Verstappen hield in deze verkiezing zeiler Dorian van Rijsselberghe, zwemmer Ferry Weertman, wielrenner Tom Dumoulin en schaatser Sven Kramer achter zich. Bij de vrouwen won de 25-jarige turnster Sanne Wevers. Wevers bracht heel Nederland in vervoering met haar gouden oefening op balk in Rio. Ze werd er de allereerste Nederlandse ooit die een individuele olympische gymnastiek-medaille wist te veroveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws