Teambaas van Verstappen wil Mercedes vuur aan de schenen leggen: "Hoopvol door de nieuwe regels"

Redactie
| 6 reacties
Teambaas van Verstappen wil Mercedes vuur aan de schenen leggen: "Hoopvol door de nieuwe regels"

Christian Horner verwacht dat Mercedes ook volgend jaar het sterkste team is in de Formule 1. De teambaas van Max Verstappen vermoedt wel dat zijn team Red Bull Racing dichterbij zal komen.

De Formule 1 werd de voorbije drie jaar gedomineerd door Mercedes, maar door enkele regelwijzigingen hebben andere teams hoop om daar verandering in te brengen. "Ik denk dat het moeilijk gaat worden om Mercedes te overtreffen", zegt Horner tegen ESPN. "We zijn hoopvol door de nieuwe regels. Die zouden het verschil tussen motorkracht en aerodynamica moeten compenseren."

Het team van Mercedes had de afgelopen jaren de beste motor in de Formule 1, terwijl Red Bull over een goede aerodynamica beschikte. De Oostenrijkse renstal krijgt voor volgend jaar een nieuwe krachtbron van Renault. "We hebben vertrouwen dat we in de winter de motor iets kunnen verbeteren", zegt Horner.

"Maar Mercedes zal hoe dan ook de grote favoriet zijn. We hopen het gat een beetje te dichten, zodat de resultaten niet elk Grand Prix-weekend zo voorspelbaar zijn als dit jaar", besluit de teambaas van Red Bull Racing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws