Max Verstappen kan in Singapore zijn tweede wereldtitel pakken: "Ze maakten het hem gemakkelijk"

Jeroen Deheegher
| 0 reacties
Max Verstappen kan in Singapore zijn tweede wereldtitel pakken: "Ze maakten het hem gemakkelijk"
Foto: © photonews

Als alles mee zit kan Max Verstappen in Singapore zijn tweede wereldtitel op rij pakken.

De wereldtitel kan zondag al binnen zijn voor Max Verstappen, maar dan moet alles wel mee zitten. Hij moet winnen in Singapore, Charles Leclerc mag niet hoger dan de negende plaats eindigen en ploegmaat Sergio Perez mag niet boven de vierde plaats eindigen zonder de snelste ronde. 

Het wordt dus ingewikkeld voor Verstappen zondag, maar anders krijgt hij een week later in Japan een herkansing. Dat het al zo vroeg kan gebeuren voor Verstappen heeft ook voor een groot stuk met de concurrentie te maken zegt Bas Leinders bij Sporza.

"Ferrari heeft het laten afweten door tactische of andere fouten van het team, maar ook door foutjes van Leclerc zelf. Ze hebben het Verstappen eigenlijk redelijk makkelijk gemaakt." Verstappen moet het zondag niet doen, maar zal toch proberen zegt Leinders. “Hij hoeft geen risico's te nemen. Maar Verstappen kennende zal hij toch voluit gaan.”

We zijn ook vertrokken voor een heerschappij onder Verstappen denkt Leinders. "Maar je moet wel een goeie auto hebben. Zet Verstappen in een Williams en hij wint ook geen races. Gelukkig voor hem hebben ze bij Red Bull veel financiële middelen én heel wat goeie mensen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws