Hamilton verslaat Verstappen en mag vanop pole starten in kwalificaties
Jelle Heyman
| 0 reacties

Hamilton verslaat Verstappen en mag vanop pole starten in 'sprint qualifying'

Hamilton verslaat Verstappen en mag vanop pole starten in kwalificaties
Foto: © photonews

Lewis Hamilton heeft op het thuiscircuit van Silverstone een mentale tik uitgedeeld aan Max Verstappen door de snelste tijd neer te zetten in de kwalificaties.

Nadat Red Bull 5 keer na elkaar de zege kon wegkapen voor de neus van Mercedes (4x Verstappen, 1x Perez), heeft Mercedes teruggeslagen op het eigen circuit van Silverstone. In de kwalificaties zette Hamilton de snelste tijd neer, voor Verstappen en Bottas.

Hoewel Hamilton de snelste tijd neerzette, is het niet zeker dat hij zondag vanop pole position zal starten. Deze kwalificatie bepaalt namelijk de startorde voor de sprintrace van zaterdag waarbij de top drie punten pakt voor het wereldkampioenschap. De einduitslag van de sprint bepaalt de startvolgorde voor de race van zondag.

Russell

Nog een opvallend verhaal: George Russell parkeerde zijn wagen op de zevende plaats voor de sprintrace. Aangezien de grote tenoren vooral niet willen uitvallen zaterdag om niet achteraan te moeten starten zondag, kan Russell misschien nog plaatsen opschuiven op de grid.

Lando Norris, een derde thuisrijder die gesteund werd door het publiek, zal zaterdag als 6e van start gaan. Lance Stroll en Yuki Tsunoda stelden teleur tegenover hun ploeggenoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws