Dreigt het ontslag voor belangrijke pion Ferrari na dramatische seizoensstart?
Jelle Heyman
| 2 reacties

Ferrari-teambaas Mattia Binotto staat ter discussie bij Ferrari

Dreigt het ontslag voor belangrijke pion Ferrari na dramatische seizoensstart?
Foto: © photonews

Bij Ferrari zullen ze de eerste twee GP's van het nieuwe seizoen zo snel mogelijk achter zich willen laten. Buiten de 3e plaats van Leclerc was het huilen met de pet op voor Ferrari. Er wordt vooral naar teambaas Mattia Binotto gewezen als schuldige voor het fiasco.

Normaal gezien staat de rode Ferrari altijd mee bij de eersten op de grid na de kwalificaties. Maar in de eerste twee races, kon telkens maar 1 rijder zich nog maar plaatsen voor de laatste kwalificatiesessie met 10 wagens. Tot overmaat van ramp schakelden de Ferrari's elkaar uit tijdens de tweede GP in Oostenrijk. 

Volgens het Italiaanse Corriere Della Sera zijn de bazen bij Ferrari op zoek naar een nieuwe teambaas. Antonello Coletta, de huidige teambaas van hun GT-teams, zou de belangrijkste kandidaat zijn. Veel zal afhangen van komend raceweekend in Hongarije. Als Binotto niet voor een omwenteling kan zorgen op de Hungaroring, lijken zijn dagen als teambaas van Ferrari geteld.

Binotto nam in 2019 over van Maurizio Arrivabene. Die laatste werd ontslagen na tegenvallende resultaten. De huidige teammanager wacht dus hetzelfde lot als zijn voorganger een jaar geleden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws