Na eerdere motorproblemen alsnog ferme opsteker voor Mercedes, Leclerc legt liefst drie race-afstanden af

Na eerdere motorproblemen alsnog ferme opsteker voor Mercedes, Leclerc legt liefst drie race-afstanden af
Foto: © SC

De F1-testen in Barcelona zitten erop en de twee grootste teams hebben met een goed gevoel kunnen afsluiten. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit na de motorproblemen waar Mercedes mee kampte, maar qua snelheid zat het voor het Duitse merk wel goed op de slotdag.

Na de problemen in eerdere testen zullen ze bij Mercedes opgelucht ademhalen. Deze keer geen technische issues voor Lewis Hamilton. Valtteri Bottas ging het al helemaal voor de wind: de Fin zette met 01:16.196 de snelste tijd neer, voor Verstappen en Ricciardo. Bottas en Hamilton werkten samen bijna 170 ronden af.

Charles Leclerc kroop in zijn Ferrari en deed in zijn eentje wel nog beter qua afgelegde afstand. De Monegask reed liefst 181 ronden op het circuit van Barcelona. Dat zijn eigenlijk drie race-afstanden. Wat de betrouwbaarheid van de wagen betreft, mogen ze bij Ferrari op beide oren slapen.

Zoals steeds waren er ook enkele merkwaardige manoeuvres. Zo ging Kimi Räikkönen in de fout bij het uitkomen na de chicane. Alex Albon, de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull, ging aan het spinnen en belandde nadien in de grindbak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws